maanantai 16. marraskuuta 2020

Nuhaa, askartelua ja maantiejuosuaEmäntä sai puhelun tyttäremme eskarista, jossa kerrottiin hänen olevan nuhainen ja hänet tulisi hakea pois. Tähän maailman aikaan ei nuhaisena saa eskarissa olla.


Normaali olosuhteissa ei kuulemma pieni nuha haittaa. Emäntä haki tyttären pois eskarista ja sitten alkoikin viikon menojen suunnittelu. Aika paljon oli sellaista menoa, mihin tyttäremme ei päivisin voisi tulla mukaan. Onneksi mummo oli kotona  ja hän otti tyttären hoitoon. 

Illalla ei tyttärellä nenä enää vuotanut, mutta koska Covid-19 pandemian takia ohjeistukset ovat tarkat, päätimme seurailla tilannetta ohjeiden mukaisesti pari päivää. 
Mummolassa


Tytär viihtyy hyvin mummolassa, koska siellä on paljon kaikkea kivaa tekemistä. Tytär tykkää paljon askartelusta. He mummon kanssa askartelivat Yarnyn, joka on siis pelihahmo. Yarny on kuulemma lankakerä, joka näyttää kissalta, mutta ei ole kissa vaan lankakerä. Näin tytär asian ilmaisi, kun pyysin häntä kertomaan Yarnysta. 

Yarny onkin ollut tyttären silmäterä siitä lähtien. Kuva: MotoristinMutsiMaantiejuosu kisat


Viikonloppuna oli tiedossa Aktia-Maantiejuoksucup Sotungin urheilupuistossa, johon vanhempi lapsista osallistui. Paikan päällä oltiin hyvissä ajoin, mutta pientä ihmettelyä aiheutti juoksureitti. Siitä ei oikein tullut selvyyttä alkuun, mutta ennen kilpailua asia kuitenkin selvisi. Vanhemman lapsen lähdössä oli 135 osallistujaa ja lähdöt toteutettiin parilähtöinä Koronan johdosta. Tyttären kanssa ihmeteltiin menoa ja syötiin kisamakkaraa. Ennen kilpailun lähtöä kävin kuvailemassa. Olin muutaman kerran nähnyt sivusilmällä, vähän erikoisemman rakennelman mäen päällä ennen urheilukenttää ja koska minulla oli kamera mukana päätin käydä asiaa tutkimassa. Kyseessä oli 1900- luvun alussa rakennetun Nissbackan kartanon rauniot. Nissbackan kartano paloi vuonna 1932. Tämän selvitin Wikipediasta, koska itseä paikan historia tietenkin kiinnosti.

Maantiejuosu kilpailuun mennessämme tuli puheeksi Ikeassa käynti, koska olimme valmiiksi "kulmilla". Emäntä ei ollut tohtinut asiaa ottaa esille, mutta huomasin lievää innostusta ottaessani Ikean puheeksi. Olimme suunnitelleet uusio käyttävämme vanhan kirjahyllyn tyttäremme vaatekaapiksi. Tämän idean emäntä oli saanut jonkin artikkelin pohjalta. Samalla pitäisi kotia muutenkin järjestellä uusiksi. Ikeastahan siihen löytyy kaikenlaista kivaa, mutta tästä julkaisen ihan oman tarinansa loppu viikosta. Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.