sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Ikean reissu ja ulko vaatekaapin rakenteluaEdellisen postauksen lopussa mainitsin Ikeassa käynnin. Tämä idea siis tuli, koska meillä oli tarve hankkia ovet vanhaan Billy kirjahyllyyn ja olimme sopivasti Vantaan Ikean läheisyydessä maantiejuoksu kilpailuissa.


Vanhasta kirjahyllystä oli siis tarkoitus tehdä tyttärelle ulkovaatekaappi/-lokero tyyppinen ratkaisu. Tämän oli tarkoitus korvata eteisen "rytökasa" eli vanha avonaulakko. Kyseisen idean emäntä oli siis nähnyt jossakin artikkelissa. 

Ikean reissu


Ikeassa käynti ei itselle miehenä sinäällänsä ole ihan kauhea tilanne, koska tykkään jonkin verran suunnitella, sekä toteuttaa mielellään parempia säilytys ja sisustusratkaisuja. Koska meidän asunto on tällä hetkellä melko haastavan kokoinen, joudumme kehittelemään kaikenlaisia sisustusratkaisuja. 


Itse ostoksilla käynti meni melko kivuttomasti, koska oltiin tehty valmiiksi sotasuunnitelma. Tietenkin sieltä tarttui mukaan vähän heräteostoksia, onhan kaupan rakenne suunniteltu siten. Pari kertaa tuli muistutettua emännälle, että olemme henkilöautolla liikenteessä, joten hurjimmat suunnitelmat tapahtuisivat vasta sitten kun olemme pakettiautolla paikanpäällä. 
Mummolassa käymään


Kotia kohti mentäessä täytyi vielä piipahtaa mummolassa, koska olin jättänyt akkuporakoneeni tallille. Kun kävin tallista etsimässä sen, muu perhe vieraili mummolassa sen aikaa. Samalla reissulla tutkin veljen auton bensaluukun sähkömoottoria, kun se ei toiminut kunnolla ja veli sattui olemaan samaan aikaan käymässä tallilla. 
Ulkovaatekaappi


Itse kirjahyllyyn valitsimme puolikorkeat ovet, jotta kengille jäisi omat lokerot alareunaan ja ylös pari kerrosta pyöräilykypärille ja laatikoille. 
Ovien kiinnitykseen jouduin kikkailemaan lyhennetyt proput, koska mukana tulleet saranaruuvit olivat hyllytappien reikiin liian ohuet. Tällä ratkaisulla sain ovet tukevasti kiinni.

Alkuun laitoin hyllykannakkeiden reikiin muutaman vaatekoukun. Myöhemmin tein sisälle poikittais laudan/riman tallilla, johon kiinnitettiin vaatekoukut takeille ja housuille


Vaatteet sai hyvin roikkumaan rimaan kiinnitettyihin koukkuihin.


Kaappi on aika vähän tilaa vievä ratkaisu.

Ovien vetimiä en asentanut, koska ne todennäköisesti tarraavat vaatteisiin ohi kulkiessa tai riisuessa takkia.Samalla kun järjesteltiin eteinen, joutui myös olohuone käsittelyyn. Koska eteiseen siirretty kirjahylly poistui olohuoneesta täytyi keksiä kirjahyllyn tavaroille uusi paikka. Samalla sai lähdöt myös minun toimisto lipasto.


Olohuoneeseen kiinnitin neljä Ikean Lack seinähyllyä, jotta emäntä saisi laitettua haluamansa esineet esille. Kaikki muu minkä ei tarvitse olla näkyvillä pakkasimme sängynaluslaatikoihin. Homma saatiin sunnuntai iltana valmiiksi, tosin tulostin ja muut toimistotavarat eivät vielä ole löytäneet loppullista sijoitus paikkaansa. Myös loppusiivous jäi seuraavalle päivälle.Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailut
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.