sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Synttäriä, koulua ja lunta!

Lunta on tullut mielestäni ihan riittävästi ja allekirjoittaneen koulumatkat ovat olleet aika tarpomista. Onneksi junat eivät ole hirveästi myöhästelleet. (vielä)


Synttärit

Tyttärellämme oli 7 vuotissynttärit. Sovimme tyttären kanssa, että tänä vuonna ei lastenkutsuja pidetä Koronan johdosta. Pidetään sitten vaikka pandemian taannuttua erilliset lastenkutsut. Toki hänen serkkunsa tuli kutsuille ja koska he ovat samanikäisiä, niin heillä tekemistä yhdessä riittää. 


Tytär halusi itse koristella toisen kakun.Lapset ovat saaneet päättää synttärijuhliin kakun teeman. Tänä vuonna tytär halusi Among us kakun, joten emännällä riitti puuhaa kakun parissa. Hänen mielestään tämä oli helpoimmasta päästä tähän mennessä harrastaja näkökulmasta, ottaen huomioon aiemmat teemat: Halinallet, My Little Pony, Ryhmä hau, Pyjamasankarit ja viime vuoden Sonic emäntä kertoo.


Sisäliikuntapaikat aukeavat


Vanhempi lapsista sai helpotusta omaan harjoitteluunsa korona rajoitusten helpottaessa, kun sisäliikuntapaikat aukeavat ei hänen tarvitse ensi viikolla enää juosta tuolla hangessa. Myös teiden liukkaus on tuonut omat haasteensa.Koulun aloittelua


Itsellä alkoi koulu. Koulun käyntiin keskittyessä en ole oikein kerinnyt tänne kirjoitella. 

Koulussa olen kyllä viihtynyt hyvin, vaikka välillä luennot ehkä tuntuvatkin pitkiltä. Alkuun käydään läpi aika pitkälti yleisiä aineita. Oikeastaan ainoa mikä kuumotti alkuun oli ruotsin kielen kurssi. Olen ruotsia opiskellut viimeeksi noin 20 vuotta sitten ja silloinkin selvisin välttävästi. 😄

Joten ruotsin kielen parissa on nyt tullut vietettyä enempi aikaa. 


Ensimmäisen viikon aikana oli muutama päivä orientaatiota, mut nyt on saatu jo varsinaiset kurssit käyntiin. Viimeisen orientaatio päivän olin etänä, koska aamulla herätessä yskitti aika lailla. Puolen päivän aikaan pääsin korona testiin ja illalla tuli tieto, ettei koronaa tässä tapauksessa ollut.

Omat haasteensa toki on tuonut julkisilla liikkuminen, koska ennen koulua ei juuri julkisilla tullut liikuttua. Pari viikkoa meni vähän jännitellessä, että osunko oikeaan junaan. Myös junan vaihto hieman kuumotti. Ulkoilua


Koulun ohella olen käynyt Karhiksen ja emännän kanssa pidemmillä iltakävelyillä. Edellisellä kerralla matkaa kertyi 8,5 kilometriä. Vaikka välillä onkin tullut runsaammin ja poikittain lunta, on kävelylenkit olleet mukavia. Lenkeillä tempo ei tosin ole ollut kauhean kova, koska Karhis tykkää välillä jäädä hajuille haahuilemaan. Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.