keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Vuosi 2020 on nyt taputeltu


Vuosi 2020 on nyt taputeltu. Tämä blogi on saavuttanut jo reilun puolen vuoden iän ja ehkä samalla allekirjoittanutkin on oppinut jotain blogin kirjottamisesta 😊. 

Tätä blogia olen pitänyt juhannuksesta 2020 alkaen. Olenkin pyrkinyt postaamaan noin kerran viikossa artikkelin, mutta välillä on kyllä ollut vaikea keksiä aiheita. Joten viivästyksiä on paikka paikoin havaittavissa. Vuosi itsessään oli vähintäänkin tylsä, koronan takia.


Joulun aika


Joulun aikaan tuli vähän pidettyä vapaata blogista. Joulun aika meni rauhallisesti perheen kanssa puuhaillessa. Tytär pääsi viimeinkin pulkkamäkeen, kun lumi viihtyi maassa muutaman päivän. Tyttären kanssa mentiin Vantaan Möskärinmäkeen laskemaan, samalla kun vietiin vanhempi lapsista urheilutreeneihin.Ehkä mainittavin kohokohta oli se, kun emäntä sai joulun jälkeen ajokortin. Autolla ollaankin nyt vähän normaalia enemmän pörrätty, kun on emäntää ajelutettu ympäriinsä. Itse siis pelkääjän paikalla ja emäntä ratin takana. Ensimmäinen perheajelu hieman hirvitti tytärtä, vaikka olikin innolla odottanut, että pääsee äidin kyytiin. 


Tietenkin yksi joululahja täytyy mainita, koska liittyy tähän blogiin. Veljeni oli teettänyt kahvikupin ja lasinalusia lahjaksi blogin kuvista. Tämä lahja tuli todella puun takaa, koska en osannut edes ajatella moista asiaa.
Muki


Muki toiselta puolelta


LasialusetUudenvuoden juhlat


Uudenvuoden juhlat olivat rauhalliset, lapset katsoivat elokuvaa ja puuhailivat. Me aikuiset pelattiin sisarusteni ja äitini kanssa etänä Drawing Evolutionia AirConsolella. Pelin idea on vähän sama kuin "rikkinäinen puhelin" leikissä, joten peli antoi monet naurut. Vaikka osa lauseista oli vaikeita toteuttaa piirtäen, niin yllättävän monesti lopputulos oli lähellä annettua lausetta. Ja taas välillä ei siellä päinkään. Pelihän toimi siten, että sisko teki pelin tietokoneellaan ja jakoi meille ruudun Discordin kautta, sitten kaikki liittyivät peliin puhelimella.


Eli pelin idea lyhykäisyydessään on, että yksi pelaaja saa lauseen tai sanan, josta piirtää kuvan ja seuraava koittaa arvata mitä lausetta kuva yrittää kertoa. Seuraava pelaaja saa sitten tämän lauseen ja hän tekee siitä piirroksen itse jne.

Laitan artikkelin loppuun lisää tietoa ja linkit AirConsoleen, että Dravin Evolutioon. 


Uudenvuoden juhlien perinneruoka meillä on tortillat. Ruuan jälkeen oli tarjolla popcorneja ja muita herkkuja. 

Karhista hirvitti pauke, vaikka metsästyskoira onkin. Vähän hänen olon helpottamiseksi sai hän Serene-um Xtraa. 

Lenkit ajoitettiin siten, että karhiksen ei tarvitsisi olla ulkona rakettien paukkuessa.

Vaikka raketteja ei paljon näkynyt sumun takia, näkivät lapset onneksi jokusen. Niitä oltiinkin koko ilta odotettu. Omia raketteja ei meidän perheeseen tänä vuonna hankittu.


 


Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailutAirConsole

AirConsole on online videopeli konsoli, jossa nettiselain toimii konsolina ja älypuhelin toimii peliohjaimena.*

Linkki:


Drawing Evolution

Piirrä, arvaa, kehity. Tämä visuaalinen puhelinpeli saa yksinkertaiset lauseet kehittymään hassuilla ja huvittavilla tavoilla. Drawing Evolution on täynnä sekaannusta, kauheita piirrustuksia ja naurua kaikille ryhmille.*

Linkki:

Drawing Evolution


*Vapaa suomennos pelin sivulta löytyvästä kuvauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.