lauantai 18. heinäkuuta 2020

Sähköpotkulauta fiilistelyäKaupungilla katsellessa kun ihmiset kurvailivat sähköskuuteilla ja skoottereilla, alkoi itseänikin kiinnostamaan moinen kulkupeli.

Pitkän harkinnan päätteeksi päätin hankkia myös itselleni samanmoisen. Katselin sitten viikonpäivät eri vaihtoehtoja ja meinasin hankkia halvimman mahdollisen, mutta eräs tuttava sai vakuuteltua miksi ei kannata hankkia halvinta mahdollista sähköpotkulautaa. Syitä oli monia, muun muassa heikko moottori teho, kestävyys ja varaosien saanti yms. Päädyin valinnassani Xiaomi m365 sähköpotkulautaan. Hankinnan ja tarpeellisuuden perustelin itselleni ja emännälle, että sillä on näppärä kulkea muun muassa kodin ja tallin väliä. Matkaa suuntaansa on noin 6km. Broidi siihen jo sitten kuittailikin, että joku saattas kulkea polkupyörällä. 


Xiaomi m365 taittuu näppärästi pienemmäksi. 


Olen kyllä ollut tyytyväinen valintaani, vaikka ostin
kin m365 perusmallin. Tarjolla on myös Pro versio missä ilmeisesti on tehokkaampi moottori. Tuo perus mallikin on itselle riittävän tehokas ja sillä pääsen ylös muutamat jyrkemmätkin mäet ihan kivasti. Alkuun jännitti, että jaksaako se mennä reittini matkan varrella olevan junaradan sillan yli, joka tekee tuskaa ainaki minulle pyörällä polkiessa. Xiaomi meni mäen kivasti, tosin hieman vauhdin hidastuessa. 


Vauhtiakin piisaa potkulaudassa omiin tarpeisiin, potkulauta kulkee 25km/h ja kivana lisänä löysin laitteesta vakionopeudensäätimen, ja niin meno oli jo heti mukavampaa. Myynti puheissa luvataan, että akullisella pääsee n.30km, tätä en ole vielä itse varmistanut. Olen ajanut laitteella ennen tämän tekstin kirjoitusta vasta noin 30km, mutta en yhteen putkeen. Takavalon piuhan suojausta.


Nettiä selaillessa törmäsin kirjoituksiin joissa mainittiin, että takavalon suojaus olisi puuttelinen ja se hajoaisi herkästi osuessaan renkaaseen. Tässä yksilössä oli jo takavalo suojattu, mutta päätin vielä suojata piuhan ilmastointiteipillä. 

Sähköpotkulauta on mielestäni todella hauska ja rento kulkine.


Uuden pyöräily kypärän jouduin myös tosin hankkimaan, tai oikeastaan halusin. Vanha kypärä oli hankittu polkupyörätrial käyttöön ja on turhan järeä sekä raskas, eikä se hengitä kovin hyvin. Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.