perjantai 14. elokuuta 2020

Heräte ostos, ilmafriteeraus keitin
Ajateltiin tässä mennä viikolla syödä perheen kanssa pitkästä aikaan ranskiksia ja lihapullia. Ajatus oli ihan hyvä, mutta en itse pidä uuni ranskiksista pätkääkään.

Eikä oikein jaksa rasvakeittimen kanssa lutrata, koska sen puhdistamisessa ja rasvan säilömisessä on hirveä homma. Ei kehtaa jättää rasvoja keittimeenkään, ja laite on hankalassa säilytys paikassakin.Laite joutui kaapin perälle, koska on tehokas keräämään kissan sekä koiran karvaa ja pölyä. 


Taannoin olin jo vähän kaupassa katsellut ilmafriteeraus keittimiä, mutta olin asian jo unohtanutkin. Kun tuli ranskikset ja lihapullat puheeksi, oli emäntä livistänyt elektroniikka osastolle. Sieltä häntä etsiessa ja löydettäessa, oli hän löytänyt edullisen ilmafriteeraus laitteen. Siinä sitten hetken pohdittiin, että tekeekö moisella mitään. Koska laite kuitenkin oli suhteellisen edullinen, päätimme ottaa riskin ja kokeilla kyseistä ihmettä.


Mukaamme siis tarttui Pregon Ilmafriteeraus keitin. 


Laitteen käyttöön otto oli suhteellisen helppo, keitto-osat tiskaten ja ranut sisään.

Ohjeen mukaan pakaste ranskanperunat tulisi lämmittää 200 asteessa noin 15 minuuttia, itsehän tietenkin yritin tinkiä ja otin ranut etuaikaan pois. Joten ranut vielä hetkeksi lämpeämään ja odottelemaan. 


Seuraavaksi oli vuorossa lihapullat, tällä kertaa toimittiin maltillisesti ohjeen mukaan.


Syönnin jälkeen oli vuorossa laitteen puhdistus ja säilöntä. Laite oli sivuilta vielä kuuma, joten odottelin jonkin aikaa koneen jäähtymistä. Laitteen keitto osan pohjalle oli kertynyt roskaa yllättävän vähän. 

Keitto osan puhdistus osoittautui yllättävän helpoksi. Vain roskien pyyhintä paperilla ja kone oli puhdas. 

Ruuan tekeminen koneella on vielä helpompaa tai vähintään yhtä helppoa kuin putsaaminen, ruuat sisään ja munakellomainen ajastin kertoo äänellä kun ruoka on valmista. Tosin ohjeessa oli suositus, että käydään puolessa välissä ravistelemassa ruokaa, jotta se paistuu kauttaaltaan. 

Mutta entäs maku sitten? 

Ranskiksista tuli rapeita, mutta ehkä kuitenkin se tuttu rasvan maku jäi uupumaan. Uuniranskikset kone hakkaa mennen tullen. Lihapullat olivat päältä sopivan rapeita ja sisältä lämpimiä. 

Täytyy vielä joskus kokeilla laittaa ranskiksiin ripaus rasvaa mukaan, kuten ohjeessa ehdotettiin joillekin ruokalajeille.


Käytännöllisyydessä kone hakkaa, perinteisen rasvakeittimen mennen tullen. Ei tarvitse lutrata rasvan kanssa ja puhdistaminen käy leikiten. Olen kyllä aika tyytyväinen hankintaani ja varmaan tulee tehtyä useammin ruokaa joka vaatii friteeraamisen. Säilytyspaikan kone sai keittiötason nurkkauksesta, kahvinkeittimen vierestä. Se onkin aika kunniapaikka kodin koneelle keittiössä.Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.