maanantai 30. marraskuuta 2020

Lunta sataa, mutta tuleeko talvi?Maanantai aamu alkoi täällä mukavasti, koska lumivalkea maa toi kivasti valoa. Silti oli märkää, koska ulkolämpömittari näytti nollaa.

Karhis oli innoissaan lumesta, vaikka sitä ei paljoa ollut. Innostus voi mahdollisesti johtua siitä, että Karhis on syntynyt talvella. Tai sitten siitä, kun tiedossa on viileämpiä kelejä ja hänellä on niin paksu turkki. 

Itse pidän lumen tuomaa valoisuutta positiivisena asiana, koska inhoan jatkuvaa pimeyttä. Tosin, tämä lumi taitaa muuttua loskaksi, joka onkin sitten ihan eri ralli. Pieni muutaman asteen pakkanen olisi mielestäni kaikkein paras talvikeli, koska silloin olisi kuivaa. Helpottaisi perhe-elämää kummasti. 


Korona rajoitukset ja harrastukset

Uusien korona suosituksien myötä emäntä pääsi ennenaikaiselle joululomalle, koska sisäliikuntapaikat suljettiin. Vanhemman lapsen urheiluharjoitukset kuitenkin jatkuvat normaalisti, koska porukka on pieni ja he harjoittelevat ulkona. 


Itseeni ei suositukset pahemmin vaikuta, koska en käy ravintoloissa, tai oikeastaa missään muuallakaan. Monella tutulla ravintola-alalla työskentelevällä on ikävä kyllä toinen tilanne. Tosin alitajuisesti en oikein mielellään tee turhia kauppareissuja, tai ole sellaisissa paikoissa missä on paljon ihmisiä. 


Kaikki vapaa-ajan tekeminen on kyllä vähentynyt huomattavasti. Onneks sentään omat harrastukset ovat pääosin yksilö harrastuksia, eikä vaadi kummempia tiloja, niin voin sentään niitä touhuta. 

Bändin kanssa ollaan ainakin toistaiseksi käyty harjoittelemassa. Keväällä tosin pahimman pandemian aikaan ei käyty soittamassa yhdessä.


Joulun suunnitelmat


Olen mielenkiinnolla seurannut lehtiä, lähinnä siinä mielessä, että miten joulun vieton käy. Joululahja ostoksilla käynti voikin olla aikamoinen episodi, koska olemme yleensä käyneet ostoksilla isommassa kauppakeskuksessa. Näin olemme saaneet tehtyä suurimman osan ostoksista yhdellä reissulla. Tämä saattaa vaikeutua huomattavasti, koska nykyisten suositusten/rajoitusten mukaan kauppakeskusten on suljettava yleiset tilat. En kyllä mielellään menisikään sellaiseen ryysikseen tähän maailman aikaan. Eli täytyy miettiä jotain muuta toimintamallia tänä jouluna. 


Meillä on ollut tapana sisarusten kanssa perheineen kokoontua joulun viettoon mummolle. Lapset ovatkin jo kyselleet, että mennäänkö sinne viettämään joulua ja olenkin heille luvannut, että mennään tietenkin. Toisaalta kun ollaan siellä vain läheisten kesken, ei ongelmaa pitäisi olla. Uskon, että jokainen tahollaan huolehtii, että ei meidän keskuudessa koronaa levitellä. Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailut

2 kommenttia:

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.