sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Etäpelailua läheisten kanssa Korona aikaanKoska tytär ei päässyt osallistumaan eskarin pikkujoulujuhliin flunssan takia, niin päätimme pitää juhlat kotona. Tarkoituksenamme oli pelailla pelejä ja syödä vähän herkkuja. 

Among Us


Tytär pyysi, että pelattaisiin verkossa Among Us:ia. Saimme idean, että kysytään haluavatko minun sisarukseni tulla mukaan pelaamaan. Koska tiesin ennestään, että heistä ainakin kaksi on pelannut kyseistä peliä. Noin tunnin varoitusajalla olikin ilmoittautunut kaksi sisarusta mukaan, meidän perheen lisäksi. 

Mikä on Among Us?

Among Us on ilmaispeli.

Peli tapahtuu avaruusteemaisessa ympäristössä, jossa 4–10 pelaajaa kiertää ympäri avaruusalusta joko valmistelemassa sitä laukaisua varten tai sabotoimassa sitä ja sen miehistöä riippuen siitä, kumpaan joukkueeseen he kuuluvat. 

Pelissä on moninpeli, joka tukee 4–10 pelaajaa. Pelaajista 1–3 valitaan satunnaisesti huijareiksi (Impostor), kun muut ovat miehistön jäseniä (Crewmate). Miehistön jäsenet yrittävät suorittaa tehtäviä varmistaakseen, että alus on toimintakykyinen, ja huijarit yrittävät sabotoida alusta ja tappaa miehistön jäsenet (Wikipedia).

Säätämistä


Seuraavaksi olikin tiedossa säätämistä, koska päätimme yhteistuumin, että käyttäisimme keskusteluun pelin teksipohjaisen keskusteluhuoneen sijasta mikrofoneja. Jotta kommunikointi olisi sujuvampaa. 

Ensimmäisenä alkoi täällä päässä tutkiminen, että voisiko handsfreetä käyttää headsettinä kyseisessä pelissä samalla kun pelaa puhelimella. Itsehän olen viimeaikoina jäänyt vähän sivuun noista kuvioista, mutta onneksi siskoni tiesi, että kyseistä ominaisuutta voi käyttää Discordin kautta. Hänellä olikin Discord serveri valmiina. Pelissä itsessään ei tätä ominaisuutta ole. Eli oma kokoonpanoni oli, puhelin ja handsfree. Osa käytti Discordia tietokoneelta.

Noin tunnin/ puolentoista säädön jälkeen, olikin Discordiin ilmoittautunut jo kahdeksan pelaajaa. Mukana oli siis meidän perhe, eli emäntä, lapset ja minä, sekä pikkuveljeni, nuorempi siskoni, vanhemman siskon nuorin poika ja mummo, eli äitini.


Itse peliä pelasimme Private Hostilla, joten sinne ei pääsisi ulkopuolisia. Hostaajan on lähetettävä koodi muille, että he voivat liittyä peliin.


Myöhempään erään liittyi myös veljeni puoliso tyttäremme tilalle. Ensimmäisten kierroksen jälkeen tytär väsähti, koska ilmeisesti oli ollut niin jännää, että se vei mehut ja tuli väsy.


Peli itsessään oli hauskaa ja saimmekin monet naurut. Pelin viihdearvoon ei kuitenkaan vaikuttanut se, että pelaajia oli monen tasoisia ja osalle peli oli tutumpi kuin toisille. 

Tosin bugeja oli jonkun verran sekä pelissä, että Discordissa. Välillä äänet pätkivät ja yhteydet katkeilivat. Ongelmista huolimatta pelisessio lunasti viihdearvonsa. 


Mikä on Discord?


Discord on videopeliyhteisöille suunniteltu VoIP-sovellus. Se toimii WindowsillaOS X:lläAndroidillaiOS:lläLinuxilla ja selaimessa. Kehittäjien tavoitteena oli kehittää sovellus, jossa olisi mahdollisimman pieni viive muihin VoIP-sovelluksiin verrattuna (Wikipedia).


Discord on ilmainen ohjelma.

VoIP (Voice over Internet Protocol) on lyhyesti kerrottuna teknologia, joka mahdollistaa puhumisen realiaikaisesti internetin välityksellä.

Manipulointia ja ura Impostorina

Pikkuveljeni osoittautui yllättävän hyväksi manipuloijaksi. Hän puhui kuin Runeberg ja porukkaa meni vipuun kerta toisensa jälkeen. Itse toimitin syntipukin virkaa, ehkä johtuen siitä kun en ole niin hyvä selittämään tekojani. Pari hätiköityä lahtausta ja oma Impostorin ura oli ohi. Myös nuorempi siskoni pääsi usein kuin koira veräjästä ja voittikin Impostorina meidät muut, muun muassa vetoomalla tyttövoimaan, ja näin hän sai tyttäremme puolelleen voittaakseen. Myös mummoa oli vaikea epäillä. 


Emäntä onnistui Impostorina hoidettuaan ns. Mestarit pois pelistä, eli siskoni ja veljeni. Tämän jälkeen hän onnistui manipuloimaan minut vanhemman siskon poikaa vastaan ja tästä johtuen äänestin häntä emännän sijaan. Tällä tempulla hän voittikin sen kierroksen.


Myös mummo oli ovela, lahdattuaan emännän nähden pelaajan, onnistui hän siitä huolimatta saamaan muut äänestämään emäntääni epäiltynä. Myös nuorimmat pelaajat pärjäsivät hyvin aikuisten seassa, joskus jopa paremmin kuin me aikuiset.


Ensimmäisen pelisession jäätyä tauolle, sovimme, että pelaisimme vielä toisen samana iltana. Itsellä aikoikin väsy jo sitten painamaan ja keskittyminen herpaantui. Mutta kaikenkaikkiaan peli oli huippu kivaa ajanviettoa. Sovimme, että ottaisimme uusiksi taas jossain vaiheessa. 


Omasta mielestäni tämä olikin todella hauska tapa viettää aikaa lähipiirin kanssa varsinkin näin Koronan leviämisvaiheessa. Koska pelasimme netin välityksellä, olivat kaikki omissa kodeissaan ja näin vältyttiin kokoontumiselta. Headsetit toivat hyvän lisän pelaamiseen ja pystyimme keskustelemaan reaaliajassa, kirjoittamisen sijaan. 
Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailut
Lähteet:


1 kommentti:

  1. Olihan tosiaan hauskaa, välkllä sai nauraa vedet silmissä - ja aika usein myös itselleen, kun pyöri aluksella eksyksissä 😂

    VastaaPoista

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.