maanantai 14. joulukuuta 2020

Paluu koulunpenkille


Päätin pitkästä aikaa palata takaisin koulunpenkille. Asiahan on ollut niin sanotusti tapetilla jo useamman vuoden.

Tällä kertaa kyseessä on ammattikorkeakoulu opinnot. Opintolinja on tietojenkäsittely ja se on jossain määrin tuttu, koska opiskelin sitä muutaman verkkokurssin Avoimessa Yliopistossa. Olen opiskellut IT-alaa laite puolella viimeeksi vuosituhannen vaihteessa, mutta en ole juuri työskennellyt alalla. Jään siis nykyisestä työstäni tammikuussa opintovapaalle ja lähden opiskelemaan jälleen IT-alaa. Tällä kertaa enempi ohjelmointi puolta.


Muutoksia


Opintojen aloitus on muutoksena jossain määrin suurehko, koska olen viimeiset kaksikymmentä vuotta ollut työelämässä. Tällein lähes nelikymppisenä tuli kyllä mietittyä viitsiikö sitä lähteä opiskelemaan, mutta uskon, että päätös on oikea. Olen halunnut jo pitkän aikaa palata IT-alalle, pidän sitä sijoituksena tulevaisuuteen. Mielenkiinnolla odotan, mitä muutos tuo tullessaan.

No tulot ainakin muuttuvat merkittävästi. 😃

Sinällänsä arjen ja opiskelun yhdistäminen ei meidän perheessä ole uusi juttu, koska emäntä opiskeli edelliset kolme vuotta. Myös läppärin hankinta tulee ajankohtaiseksi joulun jälkeen, koska nykyään taidetaan lähes kaikki tehdä koulussa tietokoneella. Tällä hetkellä minulla on käytössä vain pöytäkone ja sitä on vähän nihkee roudata ympäriinsä. Olen jonkin verran silmäillyt läppäreitä netissä. Niitä kuitenkin liikkuu suhteellisen edullisesti, varsinkin käytettynä. Hirveitä vaatimuksia sille ei ole, koska se tulee vain koulu käyttöön. Raskaammat hommat teen pöytäkoneellani, onhan se siihen käyttöön vartavasten rakennettu. 

IT-ala


IT-ala valikoitui muun muassa alan hyvän työllisyystilanteen takia, toki ala on minusta muutenkin kiinnostava. Todennäköisesti suuntaudun ohjelmistokehitykseen, koska se on mielestäni mielenkiintoista, perustuen pintaraapaisuun Avoimessa Yliopistossa käytyjen kurssien pohjalta, joissa teimme muun muassa käytettävyystestausta. Uskon, että tulevaisuus tulee olemaan mobiililaitteissa.

Myös toki opinnoissa on myös muita suuntautumisvaihtoehtoja, esimerkiksi kyberturvallisuus, joka sekin on mielestäni mielenkiintoinen vaihtoehto. Todennäköisesti tulen täällä kertomaan lisää opintojen etenemisestä aikuisopiskelijan näkökulmasta. 

Arkiset seikkailut löytyvät myös Facebookista.


Sivusta tykkäämällä saat uusimmat turinat etusivullesi, linkki sivulle:

Arkiset seikkailut Facebookissa


Arkiset seikkailut Instagramissa: @arkisetseikkailut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin kirjoitus:

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi meni toiminnan täytteisesti, tytär aloitti uuden harrastuksen, auto hajosi ja itse keskityin pääosin opiskeluun.